Hlavní obsah
Článek

V Praze dnes proběhlo vyhlášení vítězů cen České hudební akademie Anděl. Jubilejní 30. ročník se kvůli protipandemickým opatřením nemohl odehrát za přítomnosti diváků. Díky přenosu, který odvysílala Česká televize, si udílení cen a hudební čísla diváci užili alespoň skrze obrazovku.

V roli moderátorky se představila zpěvačka Ewa Farna (30), která přenos uváděla v extravagantním účesu z copánků a vynesla rudou sukni ohromných rozměrů, ve které byla nepřehlédnutelná. Během slavnostního ceremoniálu vystoupil například Jaromír Nohavica (70), Aneta Langerová (37), rapper Rytmus nebo skupiny Tata Bojs či Monkey Business.

V jediné kategorii, o které nerozhoduje akademie, ale pouze fanoušci, vyhrál Viktor Sheen. Protože byl zrovna na dovolené, cenu za něj na pódiu převzal producent David Kopecký.

Tři sošky si odnesla zpěvačka Lenka Dusilová, která zaujala albem Řeka a písní Vlákna. Skupinou roku se stala kapela Tata Bojs.

Došlo i na dojemné momenty, a to například během písně Kříž, kterou zazpívali Ewa Farna, Mirai Navrátil a Kateřina Marie Tichá k uctění památky zesnulého muzikanta a kamaráda Davida Stypky a všech, kteří nás v minulém roce navždy opustili. Farna před uvedením písně neudržela slzy.

Reklama

Další články

Načítám