Hlavní obsah
Článek

Tak takhle jste Anetu Langerovou (37) ještě neviděli. Zpěvačka přijala nabídku režisérky Marty Novákové zahrát si skutečnou historickou postavu, ruskou básnířku Annu Alexandrovnu Barkovovou, která prožila půlku života v gulazích. A podle toho také musela vypadat.

„Anetu jsem oslovila, zda by do snímku nenazpívala duet. Sešly jsme se, povídaly si. Seděla přede mnou charismatická osoba, velmi vtipná, velmi inteligentní. Pečlivě jsem se podívala na její klipy a rozhodlo jedno skvěle zahrané gesto v jednom z nich. Díky němu jsem pak nabídla Anetě hlavní roli,“ vypráví Marta Nováková.

„Hlavou mi proběhlo, že Marta blouzní,“ líčila Aneta svou bezprostřední reakci na nabídku. „Postupně ve mně ale rostla zvědavost, jestli bych takovou úlohu vůbec zvládla, a jaké to je, hrát ve filmu. Byla to výzva, a ty mám ráda,“ dodává Aneta.

„Když jsme s Martou procházely scénář, tak jsem si Annu dokázala představit v popsaných situacích, které odrážejí její postoj k životu i lidem kolem. Anna mě oslovila zejména tím, jakým způsobem, a za jakou cenu dokázala hájit své názory a svou tvorbu, která reflektovala tehdejší nelehkou dobu,“ vysvětluje Aneta.

Ve snímku si roli její milenky zahrála slovenská herečka Zuzana Fialová, objeví se v něm ale také například Vilma Cibulková, Nela Boudová a řada dalších herců. Silnou stránkou je i hudba filmu, kterou si vzala na starost muzikantka Vladivojna La Chia.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám