Hlavní obsah
Článek

Zpěvačku jménem Vladivojna la Chia známe v mnoha podobách. Zpívala spíše křehkou hudbu, skládala muziku pro filmy i seriály, dokonce byla nominována i na Českého lva za film Nevinnost, a nyní pracuje na hudbě ke snímku 8 hlav šílenství, v němž hlavní roli ruské básnířky, která prožila 22 let v sovětských lágrech, ztvární její kolegyně Aneta Langerová (37).

Když jsme se ale přišli podívat na koncert a zároveň křest desky její nové kapely Vladivojsko, rozjela v klubu hodně drsný metal včetně detailů jako házení hlavou, válení se po pódiu a křtění desky ohněm. "Já jsem začínala ve čtrnácti v punkové kapele, takže moje cesta šla přes punk, pak nějakou intimnější tvorbu a k tomu metalu jsem asi musela dojít, abych mohla být tou křehkou květinou, jak říkáte," smála se Vladivojna.

Na pódiu opravdu řádila jako čert. "Samozřejmě, že mi tečou čůrky potu po zádech, a ta musím hodně posilovat, protože se hodně hýbu. Ale cítím se dobře. Dám si pivko a bude to ještě lepší," mínila Vladivojna, která má v kapele samé dvacetileté kluky. "Připadám si jako s mladšími bratry, mají v sobě energii, euforii. To je to, co mě žene a baví," svěřila.

Desku jí křtila kamarádka Natálie Kocábová (39) a překvapivě též kněz řeckokatolické církve, otec Igor. "Je to takové kontroverzní. Ta deska je vlastně velmi společensky kritická, mám tam třeba píseň Vernisáž, která je velmi kritická ke katolické církvi. Ale jdu po rovině diskuze, takže já jsem hodně otevřená a tohle mi přišlo jako takový dobrý extrém. Baví mě třeba Osho, který vždycky něco řekne a v druhé větě to úplně vyvrátí. Ale asi kdyby otec Igor tu desku slyšel předem, tak by tady nebyl," uzavřela zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám