Hlavní obsah
Článek

Jiřina Bohdalová (92) a Simona Stašová (69) dostaly letos příležitost slavnostně otevřít kavárnu Potmě. V nezvyklém restauračním zařízení, kde se, jak už název napovídá, obsluhuje v úplné tmě, si herecká legenda a její dcera pochopitelně vychutnaly dobrou kávu.

„Čas se měří potmě úplně jinak. Myslela jsem si, že jsem tam jen deset minut a ona to byla skoro hodina," říká Bohdalová. Národem milovaná herečka při této příležitosti dala dohromady dva kavárníky Zuzku a Honzu, kteří v zařízení pracují. „Když jsem zjistila, že spolu chodí, tak mě zajímalo, kdy bude svatba, a pochopila jsem, že Honza váhal. Znovu jsem se ho zeptala a on nakonec se svatbou souhlasil," vtipně komentovala Bohdalová přemlouvání nesmělého kavárníka.

Na Simonu Stašovou zážitek v kavárně velmi hluboce zapůsobil a byla prý ráda, že něco takového mohla zažít právě se svou maminkou. „Je pravda, že ze začátku se mě zmocnila panika, protože jsem zmatkař a mám často závratě. Postupem času jsem se vnitřně uklidnila a uvědomila si, že svět nevidomých není smutný, že je tam hodně sranda. Nemusíme je vůbec litovat, spíš by mohli politovat oni nás," vtipkovala Stašová, pro kterou to nebylo první setkání s nevidomými lidmi.

Loni se paní Simona seznámila se sochařkou Boženou Přikrylovou, která jí věnovala anděla, který drží svíčku. „Od té doby jsme na sebe navázaly kontakt a zrovna včera jsme si psaly dlouhý mail," říká herečka.

Příjemným doprovodem pro slavné herečky byla patronka nadace Světluška Aneta Langerová (37). Ta v restauraci sama obsluhuje a dokonce někdy hraje a zpívá. „Je to daleko niternější. Posluchači si to můžou vychutnat, je to hodně konkrétní a upřímné," říká zpěvačka, která nikdy nezapomene zahrát svůj hit Voda živá.

I vy sami máte příležitost navštívit kavárnu Potmě, která bude v centru Prahy v provozu do 21.6.

Reklama

Další články

Načítám