Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Koncertní turné Anety Langerové (37) už nepotěší jenom divákovo ucho, ale na své si přijdou i jeho oči. Zpěvačka totiž kapelu vyměnila za klavír a smyčcové trio, v němž hrají dvě atraktivní ženy, violoncellistka Dorota Barová a houslistka Veronika Vališová. Navíc zapracovala i na své vlastní image. Kdo by čekal, že se z dívenky skryté ve věčných mikinách s kapucí stane taková kost? A nebojí se ukazovat ani své nožky v ultrakrátké minisukni.

Loni v prosinci absolvovala Aneta akustické turné se smyčcovým triem po českých a moravských městech. Koncerty v intimnějším prostředí na netradičních místech se setkaly s obrovským úspěchem, a proto se Aneta rozhodla, že na jaře bude v koncertním turné Pár míst pokračovat. Zároveň vydá záznam jednoho z loňských vystoupení tohoto turné na CD a DVD.

Stejně jako v prosinci se koncerty budou konat v menších sálech, kde bude omezený počet míst, a to ještě pouze k sezení. Aneta vystoupí i v některých velmi zajímavých prostorech, jako je například Velká synagoga v Plzni nebo na zámku Nový Světlov.

V nových úpravách zazní například píseň Vzpomínka z posledního alba Jsem, Vysoké napětí, Malá mořská víla i písně, které Aneta na koncertech tak často nehraje, jako třeba Poplach, Němá. A samozřejmě hity jako V bezvětří, Voda živá nebo Hříšná těla, křídla motýlí.

A co kromě turné ještě Anetu letos čeká? "Skládám nové písně, ráda bych totiž vydala další desku, ale to ještě chvíli potrvá," vyprávěla Aneta. "Také jsem se pustila do pro mě dosud neznámých vod, což je divadlo. Mám svoji první divadelní roli v životě, je to další obrovská výzva a já jsem na sebe velmi zvědavá, co to se mnou udělá a kam mě to opět posune," doplnila.

Nevynechává ani projekty pro nadaci Světluška. "Chystáme opět Kavárnu POTMĚ, letos poprvé i Kavárnu POTMĚ na kolech, což je pojízdná kavárna, která bude jezdit po celé České republice. A pomalu připravujeme koncert Světlo pro Světlušku, který, doufejme, i letos odvysílá Česká televize," uzavřela zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám