Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Andrea Verešová (43) miluje Francii, studovala francouzské lyceum a v zemi galského kohouta strávila léta na studiích. Francouzsky prý dřív mluvila jako dalším rodným jazykem, a tak ráda využila možnost osvěžit si jazyk, a nejen ten, na výletě po vinicích v Champagni.

"Šampaňské samozřejmě znám, ale spíš ty komerční přislazované značky. Byla jsem překvapená, kolik je tady odrůd a značek, navíc jsem měla možnost poznat i ty bio, bez přidaného cukru a bylo to fantastické. Nadchl mě i večírek doma u jednoho z vinařů. Hrála muzika, bylo domácí občerstvení, nikdo mě neznal a bylo to strašně přirozené a fajn," svěřila modelka.

Užila si ale i degustace, které vlastně probíhaly v jednom kuse, od dopoledních hodin až do pozdního večera, ať už na oficiálním festivalu šampaňského, tak u jednotlivých vinařů, kam ji vzali pánové Petr Pečený a Tomáš Doležal, muzikanti, kteří do Česka šampaňské dovážejí, a Andrea se stala jejich tváří.

"Cestuji často, dostanu se do různých společností, ale tentokrát to bylo velice milé, sympatické, v příjemném prostředí. Lidé byli velice bezprostřední, na nic si nehráli," mínila Andrea, která ocenila, že se nemusela nijak hlídat. "Už se snažím si to nepřipouštět ani u nás. Ale příjemné, že k vám lidi nepřistupují s nějakými předsudky, nekritizují vás, nehodnotí, neřeší. Užila jsem si být sama sebou," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám