Hlavní obsah
Článek

Před sedmnácti měsíci se radovali z narození syna Tobiáše, ale ani rodičovské povinnosti jim nebrání v tom, být tvůrčí.

Herečka Andrea Růžičková (39) dál točí seriál Ordinace v růžové zahradě, její manžel, hudebník Mikoláš Růžička, pilně tvoří. Právě skutečnost, že je Mikoláš se synem na rodičovské dovolené, ho inspiruje k tvorbě.

Hudebník právě představil své nové album s názvem Doma. Samotný název napovídá, že jeho tvorba byla spjatá právě s příchodem rodičovství, a tak není divu, že desku věnoval svému synovi.

„Doma je prostor, ve kterém je mi dobře. Je to místo, které sdílím s mými nejbližšími, s těmi, které miluji, se svojí ženou a synem,” říká o albu Mikoláš Růžička.

„Často Tobiáškovi hraju na klavír, poslouchá a má to rád. A tak mě napadlo tyhle chvíle zachytit takové, jaké opravdu jsou. Nešlo mi o studiovou kvalitu zvuku, ale o autentičnost. O to, aby ze skladeb byla cítit atmosféra prostředí, ve kterém vznikly. Tu v jedné z nahrávek umocňuje i zvuk varhan kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na pražských Vinohradech.

„Díky hudbě se dostávám blíž k Bohu, a tak je kostel místem, kam chodím poprosit a poděkovat.” doplňuje hudebník.

Sedm skladeb na album vzniklo v sedmi dnech převážně jako improvizace. „Prostě jsem jen stiskl „record“ a všechno ostatní nechal na kouzlu okamžiku. Výsledkem je soundtrack našeho rodinného světa, hudba, kterou zní náš domov,” dodává autor.

Reklama

Další články

Načítám