Hlavní obsah
Článek

Zatímco dříve bylo kojení intimní chvilkou mezi maminkou a dítětem, a řada z nich se během toho schovávala, dnes se k přirozené mateřské činnosti přistupuje mnohem otevřeněji. Novopečené matky se rády při krmení svých potomků nejen vyfotí, ale také láskyplné obrázky sdílí na sociální síti. Tento trend se nevyhnul ani českým celebritám, které se u kojení, ať už více či méně odhalené, rády ukážou.

Aneta Krejčíková

Herečka a hvězda nekonečného seriálu Ulice Aneta Krejčíková (32) si užívá mateřské povinnosti teprve měsíc. Se svým prvorozeným synkem tak tráví každou volnou minutu a naplno si to vychutnává. Aneta se dokonce nestyděla ani pochlubit snímkem, jak svého malého Bena krmí a přidala se tak k řade svých kolegyň, které se u kojení fotí.

Andrea Růžičková

Hvězda nováckého seriálu Ordinace v růžové zahradě Andrea Růžičková (39) má doma ročního Tobiáše. Prvním snímkem se svým synem u prsu se pochlubila již před několika měsíci. A zatímco jiné matky po oslavě ročních narozenin dítěte od kojení ustupují, Andrea se ho jen tak vzdát nechce. Před pár dny se na sociální síti pochlubila zbrusu novou fotkou se svou malou láskou.

Tamara Klusová

Velkou propagátorkou kojení na veřejnosti je u nás Tamara Klusová (36). Manželka zpěváka Tomáše Kluse (37) se snímky se svými dětmi při krmení chlubí poměrně ráda. „Společnost tento akt matky s dítětem vnímá jako intimní věc. Já ho vnímám jako naprosto přirozenou věc. Když máme žízeň, napijeme se. Když máme hlad, najíme se,“ tvrdí trojnásobná maminka.

Michaela Tomešová

Snímkem se svým druhým synem u ňadra šokovala krátce po porodu také herečka a zpěvačka Michaela Tomešová (32). Na fotce, kde kojí, by nebylo až tak nic zvláštního, kdyby si ji nenechala pořídit v divadelní šatně Národního divadla v kostýmu černé víly. Nutno podotknout, že podobnou fotku, kterou si nyní pořídila s malým Jonášem, má i se starším synem Kristiánem.

Eva Burešová

Muzikálová zpěvačka a hvězda seriálu Modrý kód Eva Burešová (30) je zastánkyní alternativního způsobu života. Snímek při kojení syna Nathaniela je pro ni přirozeností. Herečka si dokonce po porodu z placenty nechala udělat kapsle a koktejl, který vypila.

Reklama

Další články

Načítám