Hlavní obsah
Článek

Během působení v seriálu Vyprávěj její postava postupně stárla o desítky let, a tak se na ní maskéři vyřádili. Na sobotní mikulášskou oslavu se ale Andrea Růžičková (39), známá pod svým dívčím příjmením Kerestešová, změnila tak, že to bylo nic proti seriálovým kostýmům. Na akci dětí trpících poruchou metabolismu byla herečka hlavně v úloze fotografky a patronky Národní sdružení PKU a jiných dědičných metabolických poruch, ale na chvíli si střihla i roli anděla.

Andrea při převlékání do nejrůznějších kostýmů prožila s dětmi spoustu legrace. S nadšením se od nich nechala namaskovat do všelijakých převleků a s radostí pak fotografie podepisovala.

Andrea je patronkou sdružení již pátým rokem a každoročně se stává fotografkou tohoto radostného dne. Za ty roky spolupráce už se s mnoha dětmi a jejich rodinami zná osobně. „Děti fotím moc ráda, jsou bezprostřední a čisté, je pro mě čest, stát se součástí jejich dne plného štěstí,“ říká Andrea, která nedávno také nafotila kalendář Leporelo – Děti dětem 2017, který vznikl na podporu sdružení a téměř všechny kusy už jsou prodané. K dnešnímu dni se vybralo 169 000 Kč.

Reklama

Další články

Načítám