Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vdova po Jiřím Pomejem (†54) Andrea prolomila hradbu mlčení. Poprvé se na své sociální síti vyjádřila k smrti svého muže a z jejích slov přímo mrazí. Je jasné, že Andrea Pomeje (35), která má s Jiřím dceru Aničku, velmi trpí.

"To, co se děje, mě strašně bolí! Byla jsem přesvědčená, že teď už nemá smysl cokoliv říkat, protože to prostě nic nezmění," píše Andrea, kterou nejvíc bolí komentáře lidí, kteří ji dokonce obviňují z Pomejeho smrti.

Nikdo netuší, jak to bylo! 

"Když jsem četla komentáře lidí, kteří vůbec nic nevědí, ani z procenta netuší realitu a dávají Jirkovu smrt za vinu mně, řekla jsem si, že to nějak zvládnu, i když mi to ubližovalo. Ale když pak čtete názory někoho, jako je Marie Formáčková, (autorka životopisu Jiřího Pomejeho a jeho kamarádka pozn. autora), kterou máte rádi a vážíte si jí, tak to prostě nejde přejít. Maruško, vím, že jsi Jirku milovala a on tebe, znáš ho tak dlouho. Víš, že to byl skvělý chlap, hodný, empatický člověk, který by se pro všechny z celého srdce rozkrájel. Ale také spousty věcí zveličoval, ne-li si úplně vymyslel. Nevíte bohužel nic, co se u nás za poslední roky (ještě před nemocí) dělo. Ví to jen moje a Jirkova rodina a nejbližší přátelé. Řekla jste, že byste muže s rakovinou z domu nevyhodila, to ostatně je nejčastější názor všech, co mě lynčují! Jenže je to lež!" říká Andrea.

Nálož podpory a probrečené večery 

"Prosím, dokážete si představit, že každý den neděláte nic jiného, než se snažíte všemi způsoby, aby se člověk, kterého milujete, vyléčil? Víte a snažíte se ho celou tu dobu přesvědčovat, že ten život, který žil, nebyl zdravý. Večery probrečíte, aby to on ani dítě neviděli, a ráno zase pozitivně, jako by to byla chřipka, jedete do něj nálož podpory. On se utěšoval svým způsobem a já ho chápala a odpouštěla mu to. Jenže pak vidíte, jak kvůli tomu chřadne. A když jsem ho loni odvezla do nemocnice, myslela jsem, že o něj přijdeme," napsala Andrea, která se o Jirku starala dnem i nocí.

Starala se o Jirku dnem i nocí 

"Byla jsem tam každý den. Spala tam, když měl úzkosti a ataky z abstinence a závislosti na lécích. V lednu, když mu byl odoperován hrtan a bylo potvrzeno, že nikde nic jiného není a je zdráv, doufala jsem, že teď celý svůj život přehodnotí, změní, bude tu pro nás. Ale nestalo se! Bylo to ještě horší," pokračovala ve zpovědi smutná vdova.

Před opilým Jirkou zamykala dceru 

"Psychologa odmítal. Bála jsem se jeho odchodu ven a umírala strachem, v jakém stavu přijde. Maruško a vy všichni ostatní: Dokážete si vůbec představit, jaké je to milovat člověka, který odmítá vaši pomoc? Jaké je to, když se s malým dítětem před ním musíte zamykat v pokoji a počkat až vystřízliví? Jak je to těžký od takového člověka odejít, protože každé ráno je to zase ten úžasný, hodný, empatický muž? Vydržela jsem to až do dubna, vážila jsem 49 kg. Nemohla jíst a Anička se doma bála. Chtěla jsem odejít nejdřív já, řekla jsem, ať si všechno nechá. On odmítl a opilý si tu před domem udělal svou one man show pro média...," vysvětluje Andrea.

Musela odejít! 

"Čekala jsem, jak se bude chovat. Jestli začne opravdu žít tak, jak má, když ho neprobrala nemoc a to, že skoro umřel, tak ho třeba probere tohle. Jenže ne! Nic nepochopil. Nový vztah jsem si našla v srpnu, za 5 měsíců, jen jsem chtěla znovu žít! Opravdu jsem na to neměla právo? Proč?" ptala se svých haterů Andrea.

Největší životní bolest 

"Nebo si jen potřebujete pro úlevu od bolesti do někoho kopnout? Dobře... jen si prosím ale uvědomte, že jsem ztratila člověka, s kterým jsem byla 8 let - 24 hodin denně. Anička ztratila tatínka, mám strach, jak s tím bude žít! Za Jirku jsem se modlila, aby se z toho dostal. A strašně mě to mrzí. Jsou to nejtěžší dny v mém životě, tak, prosím, než mi začnete psát nebo veřejně vše komentovat, zamyslete se, jestli to má vůbec smysl... děkuji!"  uzavřela zdrcená Andrea Pomeje.

Poslední rozloučení s Jiřím Pomejem bude 6. března v 13 hodin v Českých Budějovicích, kde se herec narodil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám