Hlavní obsah
Článek

Znáte ji převážně jako herečku, ale Andrea Růžičková (39), za svobodna Kerestešová, se asi mnohem komfortněji cítí za objektivem fotoaparátu. Kráska z východního Slovenska, která se zabydlela v Praze, má za sebou už několik autorských výstav. Před pár dny představila jako fotografka svůj další počin, když za účasti známých osobností pokřtila netradiční kalendář Leporelo – Děti dětem 2017 věnovaný dětem trpícím poruchou metabolismu.

Běžně na charitativních kalendářích nacházíme známé osobnosti a dalo by se to očekávat i u Růžičkové, která na svých předchozích výstavách prezentovala převážně celebrity, ale tentokrát fotografce stály modelem děti, kterých se nemoc týká osobně. Cílem fotografky a autorky projektu bylo vyfotit děti v jejich vlastní přirozenosti - bez umělých póz.

„V průběhu focení jsme hledali partnery, abychom mohli zaplatit tisk, a to se podařilo hlavně díky Zeleným oázám, a pak přibývali další partneři, kterým patří velké poděkování,“ říká Andrea. „Jsem šťastná, protože pro děti je leporelo hračkou a pro rodiče stolní kalendář, a to byl cíl. Teď už jen aby se prodával a přinesl tak na účet Národního sdružení PKU a jiných DMP potřebné penízky,“ doplňuje Andrea Růžičková.

Herečka, kterou aktuálně vídáte v ne úplně sympatické roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě, byla na focení a na křtu obklopená dětmi, v soukromí to ale na pořízení potomka zatím nevypadá.

Kráska si sice v srpnu vzala svého dlouholetého partnera Mikoláše Růžičku, prozatím budou ale tvořit rodinu jen oni dva. Manželé dávají rozšíření rodiny volný průběh a na nic nespěchají. „Víte, je fajn, když žijete tím, co vás těší. Pokřtili jsme charitativní kalendář, hraji, mám šťastné manželství, kde jsme zcela rovnocennými partnery. Prostě spokojenost. A kdy budu fotit vlastní děti? Až se mě na tohle lidé přestanou ptát. Možná brzy, možná později. Já nedělám ráda věci na počkání nebo proto, že se něco ode mě očekává. Potomek si k nám prostě najde cestu v ten pravý čas,” uvedla herečka.

Reklama

Další články

Načítám