Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je známá hlavně jako herečka díky seriálům Vyprávěj, Cesty domů, či Ordinace v růžové zahradě. Tolik se ale neví, že Andrea Růžičková (39) je také činorodá fotografka. Je jedním ze tří českých umělců, kteří aktuálně vystavují vedle světových špiček v prestižním prostoru Výstavní síně Mánes.

„Tyto fotky vznikaly během dvou let. Od začátku jsem měla záměr udělat tuhle výstavu. Když jsem dostala nabídku vystavovat na tomto místě, tak to pro mě byla obrovská pocta. Sama bych si asi tento prostor nezařídila. Jsem na tuto situaci tedy pyšná,” komentuje Andrea výběr fotek, které spojuje téma obyčejného člověčenství.

Vzhledem ke svému požehnanému stavu už herečka skončila s natáčením nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě. Mohlo by se tedy zdát, že na focení bude mít víc času, ale opak je pravdou. „Času na focení je strašně málo. Tím, že je můj syn Tobiáš dvouletý, je to náročné období. Můžu tedy fotit věci z reálného života, nemám prostor na to cestovat do exotických destinací,” říká Andrea, která by měla druhého potomka přivést na svět začátkem příštího roku.

Růžičková se v rámci rekonstrukce zbavuje některých kousků nábytku. Podařilo se jí například prodat postel, ale zatím nedorazila ta nová. Ani úpravy v bytě neprobíhají podle předpokládaného časového plánu a na vše se čeká. „Nic nestíhám. Před dvěma týdny jsem začala oficiální hnízdění. Rozestavěla jsem celý byt a nic není hotové. Nějak se mi to rozpadlo pod rukama. Tohle provizorium ale nějak zvládneme,” dodává s úsměvem Andrea Růžičková.

Reklama

Další články

Načítám