Hlavní obsah
Článek

Postava Mariky Lukášové se vrací do děje seriálu Ordinace v růžové zahradě. Její představitelka Andrea Růžičková (39) si nyní už dovolí občas odskočit od ročního syna Tobiáše a troufne si pracovat.

„Bylo to vlastně super, že jsme se mohla vrátit brzy do civilizace a že z toho mateřství nezblbnu,” směje se Růžičková.

Není to ale vždy tak jednoduché, jak se může zdát, neboť herečce vlivem mateřství občas selhává paměť. Bylo to těžké mentálně, protože doteď mi špatně funguje paměť a některé věci mi nedocházejí,” říká Andrea a s úsměvem dodává: „Naštěstí mám připravený text. Horší je, když například teď musím vyprávět sama za sebe a pak si říkám: ’To jsem byla ale moudrá’.”

Po dobu jejího natáčení se o syna stará tatínek, hudebník Mikoláš Růžička. Herečka si dobře uvědomuje, že dítě na natáčení nepatří. „Měla jsem ho na place jednou, když jsem točila jen jeden obraz a manžel Mikoláš měl práci. Už to ale nikdy neudělám, protože jsem se absolutně nemohla soustředit. Pro mě to není cesta, protože jakmile mám dítě na pracovišti, tak nejsem herečka, ale matka,” říká.

V péči o syna se Andrea a Mikoláš střídají. „Od začátku jsme nastavili takový model. Oba jsme plnohodnotní rodiče. Samozřejmě na mně je dítě závislé víc, protože stále kojím a uspávání je závislé na mě. Oni si našli vlastní způsob a funguje,” říká Andrea Růžičková.

Reklama

Další články

Načítám