Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V Ano, šéfe! mu často z úst padají slova, z kterých by se asi naše prababičky zhroutily hrůzou. Ani sto „Zdrávas Marií“ by nestačilo! Většinou také nosí ležérní oblečení, s kterým by asi na fashion weeku vystupovat nemohl. Přesto se uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (66) proměnil v dokonalého gentlemana z dob, kdy zemi vládl Tomáš Garrigue Masaryk. A velmi mu to sekne!

Fotka pochází z charitativního fotografického projektu První republika, který vznikal několik let a do hledáčku autora se během té doby dostaly známé osobnosti hudebního, filmového a televizního světa.

„Pan Zdeněk Pohlreich působil během příprav a samotného focení překvapivě velmi stydlivě. Teprve až ke konci focení se dostal do své role a skoro bych řekl, že se i odvázal. Jsem moc rád, že se mého projektu zúčastnil,“ říká fotograf Angelo Purgert.

„Pamatuju si, že jsme to fotili večer v hotelu Imperial. Oblékli mě do toho, moc dobře jsem se v tom necítil, ale řekl jsem si, že to dám. Určitě bych na to ale stylem oblékání nechtěl navazovat,“ řekl Super.cz věhlasný kuchař. Tomu na fotce sekundují herečka a moderátorka Lenka Vacvalová (34) (vpravo) a finalistka České miss 2013 Zuzana Juračková.

I v zahraničí známému fotografu se ale podařilo schrastit i další tváře: namátkou Andreu Růžičkovou (39) (dříve Kerestešovou), Filipa Tomsu, Bořka Slezáčka nebo Míšu Gemrotovou s Jarkem Šimkem (50). „Ti spolu působili jako dokonalý pár z filmu,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám