Hlavní obsah
Článek

Před několika týdny se Andrea Růžičková (39) vrátila z dobročinného pobytu v Africe, kde se svým manželem pomáhali v rámci projektu Bez mámy stavět sirotčinec v africkém Mahangu.

„Mám přímou zkušenost a vím, o čem to je,” říká herečka, pro kterou byl pobyt na africkém kontinentu velmi přínosný: „Všechno je tam jiné. Je to ale v podstatě o stavu mysli. Tím, že jsem v Africe už byla, tak jsem věděla, že ty podmínky budou tvrdší než při jiném cestování. Byla jsem ale vyzbrojená psychicky i fyzicky.”

A jak se na náročnou cestu hvězda seriálů Vyprávěj a Ordinace v růžové zahradě vyzbrojila? „Vždycky je tam problém s vodou, brala jsem si tedy flašku filtrující vodu, musela jsem s sebou mít repelent, protože Tanzanie je červená zóna malárie,” říká.

Pobyt na černém kontinentu v herečce stále zanechává dozvuky jednak ve formě vzpomínek, tak i v podobě jiných záležitostí, kterých by se raději zbavila. „Nevypadá to, že jsem si nějakou chorobu přivezla, ale samozřejmě nějací parazité v mém těle možná jsou. Stává se, že člověk během cestování chytne nějaké parazity, kteří ale můžou být k našemu tělu i přátelští,” brala vše s humorem Andrea Růžičková.

Reklama

Další články

Načítám