Hlavní obsah
Článek

Jedinečné dílo vytvořil renomovaný fotograf Jan Tůma ve spolupráci s operními divami Andreou Tögel Kalivodovou (46), Pavlínou Senić a Terezou Mátlovou (48). Přestože jsou všechny tři pěvkyně maminkami, kvůli dobročinným účelům ukázaly ze své krásy více než obvykle. Dražba se uskutečnila v Pardubicích a výtěžek poputuje do zdejší školy Svítání na pomoc dětem a mládeži s mentálním postižením.

„Posláním naší školy je poskytovat dětem, mládeži a dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením vzdělání a další služby směřující k rozvoji jejich osobnosti a zapojení do běžného života na základě individuálních potřeb a možností. Velmi si cením všech, kteří zavítali na naši akci Jak nám chutná Evropa, a podpořili nás tak. A moc děkuji triu Opera Divas za charitativní dražbu a za vše, co pro naši školu dělají," uvedla ředitelka školy Svítání Miluše Horská.

Dámské pěvecké trio Opera Divas, které od fanoušků a médií získalo přezdívku "Tři tenoři v sukních", zazpívalo na pódiu skladbu Haleluja od Leonarda Cohena. Po písni již následovala samotná dražba fotografie. „Podporuji školu Svítání dlouhodobě, mimo jiné proto, že dobře znám Mílu Horskou a vím, že škola a zdejší žáci jsou její doslova druhou rodinou. Velmi si jejích aktivit cením, tak mi nedalo ani moc práce přesvědčit i kolegyně, aby svá těla v téměř Evině rouše vystavily před objektiv Jana Tůmy,“ popsala sólistka Národního divadla a za pár měsíců už dvojnásobná maminka Andrea Kalivodová, jedna ze tří členek tria Opera Divas. Fotografie krásných pěvkyň se vydražila za deset tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám