Hlavní obsah
Článek

V létě by se měla v kinech objevit nová romantická komedie Rudolfa Havlíka Prezidentka. Do hlavní role hlavy státu obsadil Annu Geislerovou (47) coby Kateřinu Čechovou, ženu, která hledá cestu k tomu, jak uplatnit své právo na to milovat a být milována mužem svých snů.

Nápad natočit film o prezidentce vznikl v roce 2016, poté co Havlík dotočil Pohádky pro Emu. I v těch si hlavní roli zahráli Geislerová a Ondřej Vetchý, jenž se objeví i v novince.

„Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ uvedl scenárista a režisér Rudolf Havlík, který má za sebou filmy Zejtra napořád, zmíněné Pohádky pro Emu či Po čem muži touží, Bábovky nebo Minuta věčnosti.

Obsazení Ani Geislerové do role hlavy státu v sukních a lodičkách prý byla jasná volba. „Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ uvedl režisér.

Vedle hlavní partnerské dvojice se ve filmu objeví také Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer nebo Vanda Chaloupková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám