Hlavní obsah
Článek

Televizní diváci každý rok s napětím očekávají, jakou pohádku Česká televize uvede na Štědrý večer. Letos to byl příběh režiséra Karla Janáka O vánoční hvězdě s Terezou Rambou (34), Vojtěchem Kotkem (36), Aňou Geislerovou (47), Ondřejem Sokolem (52) a Leonie Brill (23) v hlavních rolích. Jak si u publika vedla?

Valné většině lidí, kteří pohádku okomentovali, se líbila. Vyzdvihovali hlavně výkon Terezy Ramby, která jako spadlá hvězda Denička zazářila jak v ději láskou, tak i svým výkonem; a bavil je také Ondřej Sokol jako komický, do sebe zahleděný Sírius. A to jak charakterem role, tak i maskou, kterou diváci ne neprávem připodobňovali k Luciusi Malfoyovi z Harryho Pottera. Tato dvě jména byla skloňovaná nejčastěji.

Obecně měl ale Janák dle diváků šťastnou ruku při výběru herců, z nichž kromě zmíněných vynikl také Vojtěch Kotek jako učitel Vašek, Anna Geislerová coby prospěchářská Proxima nebo Matěj Hádek jako trpaslík.

Kritikové poukazovali na slabší děj a někteří také na obsazení německé herečky do role princezny.

Pohádka O vánoční hvězdě se stala nejsledovanějším pořadem Štědrého dne, nenechalo si ji ujít přes 2,68 mil. diváků (v kategorii 15+).

Líbila se vám pohádka O vánoční hvězdě?
Ano
70,6 %
Ne
16,8 %
Neviděl(a) jsem
12,6 %
Celkem hlasovalo 82648 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám