Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O velké dramatické role nemá nouzi, o ty pohádkové velkou. Anna Geislerová (48) si po letech splnila sen a zahrála si v nové štědrovečerní pohádce Karla Janáka s názvem O vánoční hvězdě.

„Já jsem si přála jakoukoliv roli v pohádce. V mojí poměrně bohaté kariéře totiž pohádky úplně chybí. Kromě Princezny Fantaghiro, která je ale italská, a Anděla Páně, kde se mihnu na zhruba tři vteřiny. Toužila jsem po české pohádce,“ prohlásila herečka, která se do filmu dostala přes konkurz.

„Chtěla bych říct, že jsem si tu roli musela trochu vybojovat. Moc jsem v pohádkách nehrála a Karel si asi myslel, že to neumím, takže jsem si udělala kamerovky a casting,“ prozradila Aňa.

Ve filmu se objeví jako hvězda Proxima. „Dobré srdce ta postava nemá, ale je potřeba mít takové postavy v pohádkách, protože na tom se pak děti učí, jak takové lidi poznat a chránit se před nimi,“ uvedla na tiskové konferenci České televize Aňa.

Ve vánočním příběhu, který se natáčel v Západních Tatrách, po celou dobu hraje v jedněch šatech. „Ze začátku jsem se cítila dobře, ale když máte jeden kostým na celé natáčení, tak už ho pak nenávidíte, i kdyby byl sebekrásnější. Ale my jsme si s Terezou (s herečkou Terezou Rambou - pozn.) celé natáčení užívaly paruky i třpytivé kostýmy,“ svěřila Geislerová, která doufá, že i přes těžkou dobu spojenou s koronavirem budou Vánoce pohodové a stráví je jako vždy.

„Já doufám, že tradičně, ale svět je den za dnem jiný a je nepředvídatelný. Jediné pozitivum teď vidím v tom, že je nám všem jasné, že to letos nebude o dárcích. Mnohem víc si budeme vážit toho, jestli budeme všichni spolu, nebo ne. Ale já věřím, že zase nastane klid,“ dodala herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám