Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Aňa Geislerová (48) má na svém kontě celou plejádu nezapomenutelných rolí. A pokaždé se jednalo o výrazné ženské postavy (zmiňme například Želary, Krásku v nesnázích či Nevinnost). Teď na ni však čeká hodně tvrdý oříšek, protože se objeví v pro ni netypicky negativní roli.

Aňa si zahraje ve filmu Milada, který přibližuje osobní příběh Milady Horákové, jež byla roku 1950 popravena po vykonstruovaném komunistickém procesu. Geislerovou však neuvidíme v roli hrdinky Milady Horákové (tu si zahraje izraelská herečka Ayelet Zurer), nýbrž ztvární nechvalně proslulou prokurátorku Ludmilu Brožovou-Polednovou, která se výrazně podílela na odsouzení Milady Horákové k trestu smrti.

Natáčení filmu je již ve dvou třetinách. Podzimní část se završí tento pátek v historické budově liberecké radnice scénami z parlamentu. Začátkem prosince se na Pankráci natáčely scény ze soudní síně, kterým vévodila právě Geislerová.

Režisér a scenárista David Mrnka vyzdvihl jazykovou přípravu herečky. Aně se podařilo dostat charakteristickou dikci prokurátorky i do anglického jazyka, v němž se film natáčí. Na snímky Ani Geislerové coby prokurátorky Brožové-Polednové se podívejte v galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám