Hlavní obsah
Článek

Nový film s Ondřejem Vetchým (61) a Aňou Geislerovou (47) Pohádky pro Emu je sice romantická komedie, ale součástí příběhu jsou i různé komické příhody, kdy jsou hrdinové postaveni do situací, které jim nejsou zrovna po chuti.

Ondřej Vetchý hraje ve filmu Petra Millera, který se jednoho dne dozví, že je otcem osmileté Emy, jejíž matka se vážně zranila při autonehodě, a on se musí o dítě, které vůbec nezná, postarat. Soužití samotářského chlapíka, který to s dětmi moc neumí, a malé dcery, která má spousty otázek, přinese řadu nedorozumění a bláznivých zápletek.

A tak upjatý právník musí například na dětské besídce obléct kostým čerta a uspořádat nadílku pro třídu rozdivočelých dětí. Není divu, že mikulášská se trochu zvrhne a končí požárem čertova kožichu. Ondřej Vetchý si tak po letech, která uplynula od pohádky S čerty nejsou žerty, musel znovu obléknout čertovský kostým.

„Bál jsem se, aby mi Ondřej neshořel, protože je stejně tvrdohlavý jako Aňa a ani jeden z nich nechtěl pro své scény kaskadéra. A tak jsme ho zapálili. Ondřej je na tyhle věci zvyklý, takže samozřejmě celou akci zvládl jako Jackie Chan, ale přece jen jsem tam tenkrát stál u druhé kamery a říkal jsem si: Vidíš, ty blbče, ty teď zpopelníš jednoho z našich nejlepších herců,“ vzpomíná režisér Havlík na natáčení scény.

„Domluvili jsme se s kaskadérem, jak na to, a všechno vypadalo bezproblémově do chvíle, než mi tak trochu začal hořet rukáv a pak ruka. Naštěstí mě Aňa perfektně uhasila, jinak bych byl asi ještě teď trochu ožehnutější, nebo by tu možná už byl někdo jiný,“ dodává Ondřej Vetchý. Nakonec to podle režiséra skončilo jen ohořelým obočím.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám