Hlavní obsah
Článek

Kalendář Proměny 2017 je tady s dalšími fotografiemi - série dvanácti proměn vzniká opět na podporu projektů Nadace Archa Chantal a vychází již po osmé. Letošním tématem zůstává ve světě filmu a zaměří se na slavné filmové plakáty.

Na fotce, kterou vám dnes odtajníme, je Alžběta I, panenská královna, jedna z nejvýraznějších panovnických osobností ze světové historie, a pro kalendář ji ztvárnila Aňa Geislerová (47). Co mají tyto dvě společné? Jako Alžběta patřila mezi nejvýraznější panovnické osobnosti, Aňa patří mezi naše nejvýraznější herecké osobnosti.

A jelikož je Aňa jednou z nejvytíženějších hereček, s jejím oslovením pomohl Ladislav Krápek z LaK produkce, jenž je každý rok kalendáři velmi nápomocen a zastupuje v naší republice některé významné osobnosti českého šoubyznysu.

Aňa se už pro Nadaci Archa Chantal jednou proměnila v anděla, takže tvůrci byli přesvědčeni, že i její proměna v královnu Alžbětu divákovi vyrazí dech. „Věděl jsem, že do této role chci sexy, zralou ženu, která bude mít charizma Cate Blanchett (54), proto moje volba padla okamžitě na Aňu,“ říká fotograf a autor kalendáře Petr Kurečka. Nejnáročnějším úkolem prý bylo sehnat honosný kostým.

Kromě Ani Geislerové se tento rok na focení Kalendáře Proměny podíleli Pavel Liška, Barbora Poláková, Eliška Balzerová, Ivana Chýlková, Martha Issová, Pavla Tomicová, Klára Issová, Klára Melíšková, Ondřej Vetchý, Michal Dlouhý, Jan Cina, Vavřinec Hradílek a zakladatelka Nadace Archa Chantal, francouzská herečka Chantal Poullain.

Křest kalendáře se bude konat 15. listopadu a výtěžek z dražby originálů fotografií podpoří charitativní projekty, které realizuje nadace na dětských odděleních českých zdravotnických zařízení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám