Hlavní obsah
Článek

Premiéra romantické komedie Pohádky pro Emu v hlavních rolích s Aňou Geislerovou (47) a Ondřejem Vetchým (61) se blíží. My jsme získali souhrn vystřižených scén, které diváci v kinech neuvidí. A je to docela švanda.

Natáčení probíhalo na počátku roku také v Krušných horách, kam hlavní hrdinové vyrazí na víkend. Vzhledem k sněhovým podmínkám uplynulé zimy, měla produkce připravena i nouzovou variantu, kdy by si herci vyjeli na kolech, ale naštěstí na poslední chvíli napadl sníh, tak mohl být film natočen podle původních představ.

Náročné bylo natáčení na sněhu především pro dětskou představitelku Emu Švábenskou. Ta měla zahrát holčičku, která je poprvé na lyžích a Ema opravdu nikdy před tím na horách nebyla. Podobná situace čekala také na Aňu Geislerovou. Aňa předvádí, že se učí lyžovat, a pro svou scénu odmítla dublérku, což režiséra Rudolfa Havlíka trochu vylekalo.

„Tak jsem jí řekl, ať nám to teda ukáže, jak pojede, jako když neumí lyžovat, protože ona lyžuje perfektně. To, co předvedla a jak se u toho hýbala, mě přesvědčilo, že v Aně je tolik komediálního talentu, který potřebuje ven, že je prostě škoda jí to nedopřát,“ vzpomíná režisér.

Tím však nebyl kaskadérským kouskům konec „Původně jsme chtěli, aby nakonec vletěla z takového skoku do lesa, proto jsme sehnali dublérku, přece jen bych nerad, aby měla Aňa na puse jizvu přes půl hlavy. Jenže Aňa přišla, stoupla si, pokrčila ramenem a tím svým hlasem říká: Simtě, já tam klidně skočim,“ pokračoval režisér ve vyprávění.

A co dalšího museli herci absolvovat? Ne vždycky vše vyjde napoprvé a pak je třeba brát věci s humorem. Třeba když si herci v dialogu o sobě sdělují trošku intimní informace a hlavní herečka si není jistá, kam umístit jizvu po operaci slepého střeva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám