Hlavní obsah
Článek

Jitka Schneiderová (51) se nám svěřila, že rodina je pro ni zásadní životní hodnota a nejdůležitější opěrný bod. „Dodává mi energii, stabilitu a lásku,” uvedla Schneiderová. Herečka se rozhodla pomoci těm, kteří nemají v životě takové štěstí, jako ona. „Je potřeba pomáhat, když je někdo v úzkých,” říká Jitka.

V neděli 15. května, kdy se celosvětově slaví Mezinárodní den rodiny, herečka společně s kolegyní Aňou Geislerovou (48) podpořily akci pořádanou Nadací Terezy Maxové dětem v rámci projektu Made by, která má za cíl podpořit matky v pěti azylových domech. U příležitosti Mezinárodního dne rodiny mohl každý udělat dobrý skutek v prodejnách Profimed na pražském Chodově, Smíchově a v Palladiu, a to zakoupením drobných předmětů – tašek, andělíčků či panenek, které tyto maminky ručně vyrábí.

„Některé ženy však souhrou osudu nemají takové štěstí a je důležité, aby nebyly na své problémy samy, proto jsem se rozhodla podpořit akci Made By a pomoci alespoň tímto způsobem ženám v azylových domech,“ říká Jitka Schneiderová.

Ptali jsme se bývalé účastnice StarDance, jestli má ve své blízkosti nějakou ženu, která se ocitla v úzkých. „V nejbližším okolí ne. Ale byla jsem blízko dívce, která opouštěla v osmnácti letech dětský domov a vcházela sama do života. Nebylo to pro ni jednoduché.

A co by Jitka popřála ženám, které svádějí svůj boj s osudem? „Aby neztrácely naději a aby věděly, že na své starosti nejsou samy.”

Výrobky, které jsou dílem žen z azylových domů a symbolizují právě domov a rodinu, si můžete v prodejnách Profimedu zakoupit až do 22.5., a podpořit tak projekt Nadace Terezy Maxové dětem.

Reklama

Další články

Načítám