Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Odešla jsem z domu brzo, ale vždycky jsem se měla kam vracet, rodina je základ,“ svěřila se Super.cz v rozhovoru Tereza Maxová (52). Právě díky pevnému rodinnému zázemí může úspěšná česká topmodelka podporovat opuštěné a znevýhodněné děti, to je hlavní poslání Nadace Terezy Maxové dětem.

„Děti mnohdy trpí za nezodpovědnost rodičů, a navíc si samy pomoct nemůžou, to je nespravedlivé,“ říká Tereza Maxová, která našemu portálu poskytla nejen snímky z návštěvy zařízení s opuštěnými dětmi, ale také fotky z rodinného alba, na kterých je se svými dětmi.

Během našeho interview Tereza zavzpomínala na modelingové začátky a na rodinné zázemí: „Byla jsem vychovávaná spíše benevolentně. Rodiče mě do ničeho nenutili, dávali mi pocit svobody a vlastního rozhodování. Odcházela jsem tenkrát do Paříže sice do neznáma, ale byla jsem plnoletá. Měl to být pouze zkušební měsíc, který se pak trošičku protáhl. Kromě miliónů rad, které mi mamka dávala ještě na Hlavním nádraží, těsně před tím, než se rozjel rychlík do Paříže, jsem si odnesla i pocit, že když bude nejhůř, mám se vždy kam vrátit a že doma najdu pochopení a bezpečí, ať se stane cokoli.“

Nadace Terezy Maxové pomáhá těm, kteří tohle štěstí nemají. Dlouhodobě opuštěným dětem a také matkám v azylových domech. Právě proto už třetím rokem realizuje společně se Citi Foundation projekt MADE BY. Ten pomáhá maminkám v tíživé životní situaci, které byly z různých důvodů nuceny vyhledat pomoc azylových domů. Cílem projektu MADE BY je pomoci jim postavit se na vlastní nohy a dopřát bezstarostné dětství jejich dětem. Především pak zabránit jejich umístění do dětských domovů a podat pomocnou ruku rodině v krizové situaci.

U příležitosti Mezinárodního dne rodiny, který připadl na 15. května, mohli lidé udělat dobrý skutek v prodejnách Profimed na pražském Chodově, Smíchově a v Palladiu, a to zakoupením drobných předmětů, které tyto maminky ručně vyrábí. Tuto akci, která potrvá až do 22. května, podporují také Aňa Geislerová (48) a Jitka Schneiderová (51), kterým jsme byli v neděli během účastni na bohulibém projektu v patách a co nevidět vám přineseme reportáž.

Jak uvedla ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, Terezie Sverdlinová: „MADE BY je určený ženám, které prožívají těžkou životní situaci, ale nevzdaly to. Chceme je proto podpořit a podat pomocnou ruku, aby brzy byly schopné dopřát sobě i svým dětem lepší budoucno.“

Reklama

Další články

Načítám