Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sotva dotočila svoji roli ve filmu Anthropoid, v němž se setkala i se sexy idolem Jamiem Dornanem, naskočila jedna z nejobsazovanějších domácích hereček Aňa Geislerová (48) do dalšího projektu. Tentokrát to bude horor, což je v Česku dost neobvyklé.

A o čem snímek s názvem Polednice pojednává? Hlavní hrdinka Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí a mysteriózního zla.

Přestože titul filmu odkazuje k slavné básni Karla Jaromíra Erbena, inspirace pro filmový příběh, zasazený do současnosti, je velmi volná. „Šlo nám o to vytvořit skutečně moderní tvar filmu v rámci hororového žánru, nikoliv dobové ztvárnění známé balady,“ upřesňuje producent Matěj Chlupáček.

„Chtěli jsme, aby zdánlivě běžný životní příběh dostal v Polednici temnou, napínavou, hororovou atmosféru, kdy se stírají hranice skutečnosti a fantazie,“ vysvětluje scenárista Michal Samir.

„Eliška je typickým příkladem mámy pod tlakem, v těžké životní situaci, kterou se nerozhodne řešit jednoduchým způsobem, a tím, že se realitu snaží potlačit, nakonec vytvoří jinou, mnohem horší variantu toho, co se opravdu stalo,“ říká o své úloze Anna Geislerová.

Vedle Anny Geislerové a Daniely Kolářové vytvoří další role Karolína Lipowská, která hraje dcerku Anetku, dále Jiří Štrébl, Marie Ludvíková nebo Halka Třešňáková. Natáčet se bude v průběhu srpna v okolí Berouna, s premiérou počítá distributor v březnu příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám