Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Máme tady další projekt, kde stanula před kamerou herečka Aňa Geislerová (48). V retro minisérii Volha, odehrávající se v Československé televizi v období normalizace, ztvárnila tentokrát režisérku, která postupně přichází o nejen umělecké iluze. A Aňa má opět novou podobu.

"Pokud jde o masku, řekli jsme si, že si to užijeme. U těch dobovek máte půlku práce hotové maskami a kostýmy. Začínala jako žena, která měla představu těch 60. let. Vystudovala, chtěla být třeba jako Miloš Forman, a nakonec skončila na Vlachovce. Takže i s těmi kostýmy jsme šli dolů a dolů," vyprávěla.

Na první pohled divák uvidí, že něco jiného je i na hereččině obličeji. "Pro radost jsme jí vytvořili jiné zuby. Dělaly se na míru, asi na třikrát, než jsme byli spokojení, nakonec jsou ty zuby takové zahnědlé a s mírným předkusem. Na začátku bylo to nasazování a nošení trochu bolestivé, měla jsem z toho takový divný pocit. Nosila jsem je docela často, občas jsem si je nandala i doma, ale tam to těžko snášeli," prozradila Aňa, která byla spokojená i s úsměvem, který díky nasazovacím zubům vznikl.

V našem videu jsme si povídali také o tom, jestli muži filmy či seriály režírují výrazně jinak než ženy, což Aňa může díky svým četným zkušenostem erudovaně posoudit. U žádné z režisérek, s nimiž spolupracovala, ale pro svoji postavu inspiraci nečerpala. "Není tam žádný přesný předobraz té ženy," ujistila nás.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám