Hlavní obsah
Článek

Catriona Gourlay patřila mezi nejbližší přátele Amy Winehouse (†27). Tvrdí, že si se zpěvačkou byly velmi blízké, a že nešlo jen o pouhé přátelství. V novém dokumentu Reclaiming Amy, televizní stanice BBC, promluvila o jejich vztahu.

„Když mi bylo 19/20 byla jsem v dlouhodobém vztahu s dívkou, takže jsem už v té době věděla, kým jsem,“ nechala se slyšet Gourlay.

„Nechávala mi vzkazy, když jsem spala. 'Jsi nejkrásnější dívka, jakou jsem kdy viděla,' nebo 'Jak můžeš být tak krásná, když spíš?' Měly jsme výjimečný vztah. Nespecifikovatelný. Milovaly jsme jedna druhou, ale pochopila jsem, že z toho byla zmatená.“

Doplnila, že sexuální orientace byla jednou z věcí, které zpěvačce ležely na srdci. Amy o tom prý dokonce vtipkovala. „Nejsem lesbička, dokud si nedám čtyři panáky sambuky,“ říkávala podle Catriony.

Nejproslulejším vztahem Amy byl ten s Blakem Fielderem-Civilem, s nímž se několikrát rozcházela, a nakonec se za něj v roce 2007 provdala. Vztah to byl nicméně turbulentní, a ještě v tom roce dvojici zachytili v ulicích Londýna po údajné potyčce, oba od krve a s modřinami.

Rozvedli se v srpnu 2009. Blake později přiznal, že to on Amy „představil“ heroin. Amy zemřela 23. července 2011. Navzdory závislosti na drogách, byl příčinou její smrti alkohol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám