Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Předčasnou smrt Amy Winehouse (†27) zavinil alkohol, zpěvačka se ale s démonem před smrtí snažila bojovat a tři týdny se vodky ani nedotkla. Tři dny před svým tragickým koncem to ale Amy nevydržela a zase začala nezřízeně pít. To se jí stalo osudným.

Když vydechla naposled, měla v krvi 4,16 promile, vyplývá ze závěrů soudních lékařů. Nedaleko zpěvaččina těla pak vyšetřovatelé 23. července našli tři prázdné lahve od vodky.

Amy před smrtí hleděla do budoucnosti. Chtěla udělat tečku za zničující závislostí a žít opět naplno.

„Amy tvrdě bojovala, aby porazila své problémy s alkoholem. Velmi nás bolí, že nedokázala vyhrát,“ uvedla rodina v prohlášení.

Zpěvaččina lékařka před soudem vypověděla, že svou pacientku naposledy viděla den před její smrtí. „Byla klidná a vyjadřovala se souvisle. Měla něco upito, byla ale schopná plnohodnotné konverzace a neblábolila,“ sdělila doktorka Cristina Romete.

Amino tělo našel její bodyguard  Andrew Morris, který s ní naposled mluvil ve dvě ráno toho dne, kdy zemřela. Strážce ji šel znovu zkontrolovat v deset dopoledne, našel ji ležet v posteli a myslel si, že spí. Podruhé přišel až ve tři odpoledne a zjistil, že je Amy stále ve stejné poloze.

„Šel jsem k ní, aby se podíval, zda je v pořádku. Zjistil jsem, že nedýchá a nemá puls, tak jsem zavolal záchranku,“ vypověděl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám