Hlavní obsah
Článek

Advokátka Amal Clooney (46) osvobodila maledivského prezidenta Mohameda Našída z vězení. Jako jeho obhájkyně však teď prý čelí výhrůžkám zabití. Manželka slavného hollywoodského herce George Clooneyho (62) tak musí využívat vlastní ochranku a dbát na zvýšená bezpečnostní opatření.

Našíd byl prvním demokraticky zvoleným prezidentem a vzešel z voleb v roce 2008. O čtyři roky později byl pod pohrůžkou zastřelení sesazen a loni odsouzen na třináct let podle protiteroristického zákona. Clooney ho však osvobodila v lednu tohoto roku. Vyjednala mu operaci páteře v Londýně a maledivský režim ho na ni propustil. Pak se advokátka setkala s britským premiérem Cameronem, aby zvýšil sankce proti maledivskému režimu.

„Bezpečnostní opatření nejsou kvůli němu, ale hlavně kvůli ní. Z Georgeova pohledu jsou výhrůžky smrtí, které dostává kvůli své vysoce profilové právní praxi, velmi závažné,“ uvedl okresní zastupitel ze South Oxfordshire v rozhovoru pro deník Metro. S ním slavný herec vyjednává o zabezpečení jejich domu v Sonning Eye, kde mají sídlo.

Amalina kolegu Mahfúze Saída pobodal neznámý útočník do hlavy před hotelem v Male v září minulého roku jen chvíli před tím, než se setkali s Našídem ve vězení.

Reklama

Další články

Načítám