Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je autorem mnoha psychologických publikací, které se staly bestsellerem, pro jeho rady si chodí politici, vrcholoví sportovci a další známé osobnosti včetně herečky Alice Bendové (50).

Psycholog, autor knih a terapeut Michal Brozman v našem rozhovoru vyřkl radu, jak se nezbláznit v tomto náročném období koronavirové pandemie. „Nejdůležitější je být sám sebou a naučit se respektovat druhého. Pochopit, kdo jsme, se nám povede, až když respektujeme sami sebe,“ dává stručnou radu Brozman a jedním dechem dodává: „Je dobré využít toto období k práci na sobě samém.“

V tomto náročném období se lidé na terapeuta obrací více než dříve. „Když jsou teď lidé spolu doma, tak se začínají řešit situace, ke kterým v minulosti nedocházelo. Lidé teď hledají mnohem víc odpovědi na své otázky,“ dodal Brozman.

Ve svém životě prošel bývalý vrcholový sportovec různými etapami, od dluhů, přes opakovaný zdravotní problém. To ho motivovalo k tomu, aby začal řešit problémy nejdříve u sebe.

„Pokud zažíváme nějakou situaci, ve které cítíme bolest, tak většinou neprohlédneme, že v tom máme prsty. Byl jsem v situaci, kdy jsem si říkal, proč se mi ty věci dějí, už toho bylo hodně. Místo toho, abych obviňoval jiné lidi, tak jsem si uvědomil, že chyba je u mě. Prozření pro mě bylo velkou změnou,“ říká terapeut, který potvrzuje pravidlo, že všechno zlé je vždy k něčemu dobré. To by snad mohlo platit i u koronavirové pandemie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám