Hlavní obsah
Článek

Zdraví má už roky podlomené, ale koncertovat rozhodně nepřestane. "Už to není o tom, že bych tajtrlíkoval na pódiu. Vezmu si tam židli a zpívám. I kdyby to mělo být kolečkové křeslo, tak nepřestanu. Hlas mi pořád funguje," řekl Super.cz rocker Aleš Brichta (64).

V plánu má hostovat i na oslavách 40. výročí kapely Arakain, s níž léta vystupoval. "Není to problém, ale nebudu hrát s Arakainem po určitých zkušenostech, ale vystoupím s Aleš Brichta projektem," upřesnil muzikant, který pravidelně koncertuje buď s triem, anebo s celou formací. "Samozřejmě nebyly ty velké festivaly a zatím nám odpadly dva nebo tři koncerty na konci roku," upřesnil.

"Zdravotně jsem na tom pořád stejně, ale už tam odmítám poskakovat. Odzpívat to vsedě není žádný problém. Byl jsem kdysi na koncertě Jethro Tull a Iana Andersona tam přivezli na kolečkovém křesle. Těžká pohoda, takže se s tím taky nebudu párat," míní.

Během rozhovoru si pochvaloval i to, jak o něj pečuje jeho mladá manželka Joanna, která ho všude doprovází, vyvařuje mu a hlídá, aby poctivě bral svoje léky. "Vždycky, když si mám ráno vzít tu hrst, bojím se, že budu zvracet. Když tu hromadu spolknu, bolí mě žaludek a musím si vzít ještě helicyd," popisoval Brichta, který je relativně spokojený a vadí mu jen to, že se nesmí kouřit v hospodách, což velmi expresivně popsal v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám