Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nebýt pomalu zázraku a „kouzlení“ šikovných českých doktorských ručiček, známý český zpěvák Aleš Brichta (64) by už možná nebyl mezi živými. Jak Super.cz již informoval, kvůli nepruchodnosti cév a s tím souvisejícím nedokrvováním mozku musel na náročnou operaci. A všechno to způsobil hlavně jeden zlozvyk!

„Jedním z důvodů špatné průchodnosti mých cév je samozřejmě kouření. Omezil jsem ho z osmdesátky až stovky cigaret za den na dvacet. A ještě lehkých. Ale je to jen jedna z příčin. Cévy zanáší hodně věcí, například špatná životospráva. Měl bych jíst méně tučného jídla, hlavně masa, a omezit cukr. Co se týče alkoholu, tvrdý už nějaký čas nepiju a pivo si můžu v rozumné míře dát,“ svěřil se Super.cz Brichta, který doteď o své nemoci mlčel. Až teď se vyjádřil.

„Za chvilku bych musel žít jako mnich, kdybych to měl brát úplně striktně. Jsem ortodoxní vegetarián, akorát zelenina musí chrochtat, jinak to není k jídlu. A tak nedržím nějaké šílené diety, ale trochu se mírním,“ dodal Aleš s tím, že manželka se naštěstí o něj vzorně stará.

Reklama

Další články

Načítám