Hlavní obsah
Článek

Bez povolení rodiny by minisérie Iveta o životě zpěvačky Ivety Bartošové (†48) nevznikla. Její příběh odvyprávěný pod režijní taktovkou režiséra Michala Samira si odbyl slavnostní premiéru v kině Lucerna, od pátku poběží na Voyo, a ti, kdo dali režisérovi svůj souhlas, na ní nechyběli.

Na doplnění životního příběhu své sestry se velkou měrou podílela i její sestra, dvojče, Ivana. Sama bývala celkem úspěšnou zpěvačkou, vystupovala pod jménem Viana a v anketě popularity Český slavík se umísťovala ke konci druhé desítky. Pak se odstěhovala do Švýcarska a hudební kariéru pověsila na hřebík. Nyní pracuje na rehabilitační klinice. A jak můžete vidět na našich fotografiích, vypadá výborně.

Se svojí tetou se v kině Lucerna setkal po dlouhé době také syn Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla Artur Štaidl (27). I on dal režisérovi Michalu Samirovi svolení k uvedení filmové verze života svojí maminky. „K souhlasu s natáčením mě přesvědčilo několik věcí. Bylo mi sympatické, že za mnou režisér a scenárista Michal Samir přišel osobně, aby mi po letech svých rešerší osobně prezentoval svou představu, a přesto byl vše ochoten položit, pokud bych nesouhlasil,“ řekl Tn.cz Štaidl.

K příběhu naopak neměl možnost cokoli říct syn Petra Sepešiho Petr Belhocine, který do kina dorazil se svojí maminkou. Sám dlouho nevěděl, kdo je jeho otcem. Maminka Marie, která zesnulého zpěváka poznala, když pracovala jako prodavačka v obchodním domě Kotva, mu to prozradila až v jeho dvanácti letech. "Ani teď nevím, co bych řekl. Přišel jsem se podívat, jak to natočili," řekl Super.cz Belhocine, který film sledoval nejen s maminkou, ale i s prvním Ivetiným manažerem Tomášem Gottliebem, který se s rodinou přátelí.

Ivetu Bartošovou v minisérii ztvárňuje herečka Anna Fialová, jejího tehdejšího přítele Petra Sepešiho Vojtěch Vodochodský, její sestru Ivanu Eliška Křenková. Rodiče zpěvačky hrají Alena Mihulová (58) a Miroslav Hanuš (60). První díl minisérie uvede Voyo 6. května.

Reklama

Další články

Načítám