Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak to je opravdu nepříjemné. Možná režisér Bohdan Sláma na tiskové konferenci před uvedením filmu Bába z ledu pouze žertoval, každopádně to odnesla herečka Alena Minulová (58), o které řekl, že je pro roli schopna udělat všechno a jen díky tomu dostal zamýšlenou představitelku hlavní role Zuzanu Kronerovou do ledové vody.

Ta prý měla stále nějaké výmluvy, chtěla za sebe kaskadérku anebo neopren tělové barvy. „Objevily se jiné paní herečky, které byly ochotné do té vody vlézt. Třeba Mihulová mi řekla, že udělá pro tu roli všechno. A jakmile přišla na hereckou zkoušku Zuzana Kronerová a viděla tam paní Alenku Mihulovou, tak v ten okamžik vlezla do vody,“ uvedl režisér. To, že Mihulová, která si nakonec ve filmu zahrála menší roli bývalé partnerky Pavla Nového, nepřišla na slavnostní premiéru snímku, si pak šeptanda vysvětlila tím, že je herečka zhrzená jako vrata.

My paní Alenu potkali na slavnostním koncertu v divadle Broadway, kde hraje činoherní roli bohyně Isis v muzikálu Kleopatra. "Mrzí mě, že jsem na premiéře Báby z ledu nebyla. Ten film jsem ještě neviděla, nedívala jsem se ani na denní práce, a jsem na něj moc zvědavá. Ale na premiéru jsem nemohla, protože jsem hrála divadlo mimo Prahu," řekla Super.cz.

A jak to bylo s tou hlavní rolí, pro kterou by byla ochotná udělat cokoli? "Pan režisér Bohdan Sláma mne na hlavní roli oslovil. Ale abych hrála matku Marku Danielovi, se kterým jsem chodila do školy, mi přišlo moc. Bylo dobře, že roli nakonec dostala Zuzana Kronerová. Když mi pak Bohdan volal s nabídkou menší role, ráda jsem ji vzala," uvedla vše na pravou míru.

Proč řekl to, co řekl, vůbec netuší. "Spolupracovali jsme ještě poté. Točila jsem s ním jednu epizodu seriálu Život a doba soudce A. K., kde si zahraju zdravotní sestru podezřelou z toho, že pacientům provádí euthanasii," doplnila Mihulová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám