Hlavní obsah
Článek

Tvář Petry Nesvačilové si všichni pamatují nejen z Pusinek, ale také z dalších českých filmů. Sympatickou herečku ale můžeme pravidelně vídat i v divadle. Nejnověji ve hře Skořápka, která měla před nedávnem premiéru v pražském divadle Ungelt.

Petra v ní hraje hlavní roli společně s Alenou Mihulovou (58), která slaví po úspěchu filmu Domácí péče svůj velký herecký comeback.

„Tuhle skvělou hru objevil dramaturg a režisér Pavel Ondruch. Když se řešilo obsazení, přišel s nápadem, že by v ní mohla hrát Alena Mihulová, kterou od dětství platonicky miluje, a Milan Hein zajásal,“ říká Petra, která si se svou hereckou partnerkou okamžitě porozuměla. „Hned poprvé, když jsme se s Alenkou potkaly, jsme si sedly,“ prohlašuje Petra.

Na premiéru hry se do Prahy z Tábora přijeli na Petru podívat i hereččini rodiče. Nechyběla ani řada známých tváří, které v Ungeltu hrají.

„Z časových důvodů jsme měly s Alenkou na nazkoušení méně času, než bývá zvykem, takže to bylo trošku hektické a náročné. Měsíc před premiérou jsme vlastně neměly jediný volný den a dřely jsme texty. Atmosféra na premiéře byla úžasná. Byly jsme obě přešťastné,“ dodala závěrem Petra.

Reklama

Další články

Načítám