Hlavní obsah
Článek

Je to už dvanáct let, co se muzikálový herec Laco Hudec převlékal na pódiu divadla Millenium za kocoura v 3. nejvýznamnějším díle Andrewa Lloyda Webera (po Fantomovi Opery a muzikálu Jesus Christ Superstar) Kočky. A pořád ho to baví, i když už s tímhle muzikálem vystřídal několik divadel. Za tu dobu se naučil dokonce sám na kocoura nalíčit.

V pražském nastudování odehrál bezmála 120 repríz. „Bylo to náročné, ale v devatenácti letech se to dá zvládnout hrát osmkrát týdně bez alternace,“ vzpomínal Laco, pro něhož to byl první muzikál, který poznal, a hned se v něm potkal s hvězdami jako Jan Révai, Daniela Šinkorová (51) nebo Yvetta Blanarovičová (60). "Muzikál tehdy skončil po půlročním uvádění rychle a nečekaně. Produkci vznikly dluhy, a proto se přestalo hrát," pokračoval.

„Po tom, co jsem konec muzikálu oplakal, jsem se zvedl na všechny čtyři a pomalu jsem na muzikál Cats zapomínal. Když jsem ale našel konkurz do Městského divadla Brno, neváhal jsem a hned tam jel," vyprávěl, jak se dostal k dalšímu uvedení Koček, v nichž premiéru odehrál 11. května 2013 a na prknech se pro změnu potkal třeba s Alenou Antalovou (51) a Hanou Holišovou.

A když se uvažovalo o Kočkách v Novém divadle v Plzni, Laca už přímo oslovili, jestli by si nechtěl svoji roli kocoura Rozumbrada zahrát zase. Tam Laco obléká svůj původní kostým z roku 2004. "Musel se trochu přešít, ale většina zůstala stejná," pochlubil se, že nedědkovatí.

A teď bude hrát Laco Rozumbrada poprvé ve slovenštině. "Jen se tam jinak jmenuje, je to Mudrlant," směje se. "Trochu mi dělala problém jen slovenština, i když je to moje rodná řeč, naposledy jsem totiž slovensky mluvil na jevišti v osmi letech," vysvětlil jediný herec, který si zahrál ve všech verzí Koček na území bývalého Československa a jehož můžeme vidět i v populárním muzikálu Mamma Mia!.

Reklama

Další články

Načítám