Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako producent působí Petr Jákl (50) v řadě zahraničních a koprodukčních projektů. Patřil k nim i western Rust, kde herec Alec Baldwin (66) nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku Halynu Hutchins a postřelil režiséra filmu Joela Souzu.

Zajímalo nás, v jaké je film fázi. "Oni to nějakým způsobem dokončují anebo to budou dokončovat. Já se s nimi domlouvám na tom, že z toho projektu odcházím. Já v něm byl vlastně jen na začátku, na natáčení jsem ani nebyl a na dokončení mě nepotřebují," vysvětloval.

Jak se dořeší tragická událost na place, nechává na ostatních producentech. "Můj návrh řešení je ten, aby se veškerý výdělek z filmu dal rodině. To své, co tam bylo, jsem na to věnoval. Brzy by se to mělo uzavřít," upřesnil.

Jákl, který na karlovarském filmovém festivalu avizoval svůj film Žižka, ale v dalších zahraničních projektech pokračuje. "Nedávno jsme dotočili film s Morganem Freemanem, další filmy se dotáčejí anebo jsou v postprodukci. Je obrovské množství projektů, které mě zajímají a postupně do nich vstupuju. Takže stříhám, přepisuju scénáře, zajišťuju herce, režiséry a producenty," popsal svoji práci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám