Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Donald Trump Jr. zahájil prodej triček, jimiž odkazuje k tragické události při natáčení filmu Rust. Herec Alec Baldwin (66) při zkoušce scény na ranči v Novém Mexiku nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku Halynu Hutchins.

Trump Jr. na to zareagoval už několika posty, v těch posledních propaguje trička s nápisem: „Zbraně lidi nezabíjejí, Alec Baldwin lidi zabíjí“ (parafráze na „Zbraně nezabíjejí, zabíjejí lidé“).

Zveřejnil také fotomontáží upravený snímek, na němž má Baldwin tričko na sobě, nebo hercovu fotku a k tomu komentář: Ten pohled, když blázen, co je proti držení zbraní, zastřelí víc lidí než vaše rozsáhlá sbírka střelných zbraní...“ Zároveň Trump Jr. volá po řádném vyšetření události.

Baldwin je hlasitým odpůrcem držení zbraní, stejně tak se veřejně vymezoval proti politice bývalého prezidenta USA a otce Trumpa Jr. Donalda Trumpa. Toho také parodoval v show Saturday Night Live, za což dokonce dostal cenu Emmy.

Za trička se Trump Jr. od mnoha lidí na sociálních sítích dočkal drsné kritiky.

Nešťastnou událost vyšetřuje policie, podle oficiálního prohlášení Baldwin spolupracuje. Zatím nepadlo žádné obvinění. Herec je také v kontaktu s rodinou zesnulé. Otec Halyny Hutchins v rozhovoru řekl, že Baldwin nenese vinu za dceřinu smrt.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám