Hlavní obsah
Článek

Asi všichni, kdo se sem tam dostanou na jednu z mediálně prezentovaných akcí, mají už své nedobré zkušenosti s takzvanou holubí letkou. Snad nikdy ještě ale tahle sebranka rádoby novinářů (většinou penzistů, kteří se vydávají za žurnalisty a pod záminkou psaní článků se vetřou na různé párty, aby se najedli a napili zadarmo) neměla celonárodní slet jako na párty filmu Zdeňka Trošky Babovřesky, kde se vmísila mezi hvězdy, jako jsou Lucie Vondráčková (44), Sámer Issa (38) nebo Agáta Hanychová (38).

V klubu, kde probíhal raut, jich byly snad rovnou celé desítky. U vchodu tahle skvěle organizovaná tlupa většinou tvrdí, že je z tak význačných periodik, jako je Kůň a pes, prestižní dublinský čtvrtletník o ekonomice nebo z webu Jménosivymyslímnamístě.cz. Spoustu pořadatelů tím hravě ošálí. Nezřídka si s sebou holubáři berou i brašny, aby se mohli o ukořistěné jídlo či dárky podělit s bližními svými. Jenže na akcích se tlačí, strkají do lidí, hádají se a dělají ostudu.

Kvůli jejich náletu na párty Babovřesek se řada oficiálně pozvaných hostů neměla čeho nabaštit, nadýchat a ani napít. „Tolik jsme jich na žádné akci snad ještě nikdy neviděli. Asi doufali, že se bude dávat zadarmo dort od sponzora,“ shodli se přítomní skuteční novináři.

Pořadatelé rezignovaně krčili rameny. „Vždy si vymyslí nějakou fintu, jak se dostat, kam chtějí. Holubáři tentokrát měli i tu drzost, že odchytávali hosty odcházející z premiéry a žebrali na nich vstupenky na raut. Ani ochranka nám pak neměla šanci pomoci je eliminovat. Nosí saka. Ošuntělá, ale saka. Někteří chodí i s fotoaparáty, aby nás u vstupu zmátli,“ krčili rameny s tím, že napříště nachystají opatření, aby tuhle bandu eliminovali.

„Je to jev, který je tu odjakživa, co film existuje. Obdivuju jejich neuvěřitelnou vynalézavost a jejich převlekové variace. Vyhodíte je dveřmi, vlezou vám dovnitř oknem. Je to obdivuhodné, já bych to neuměl,“ řekl k tomu Super.cz Troška.

Agáta Hanychová s nimi má své zkušenosti kvůli pořádání vlastních večírků. „Dovnitř pouštím jen ty novináře, které znám a ostatní požádám, aby odešli,“ uvedla.

Reklama

Další články

Načítám