Hlavní obsah
Článek

S písní Dejte si radit z filmu Holka nebo kluk? přitančila Martha Issová (43) do ateliéru na focení Kalendáře Proměny 2017 pro Nadaci Archa Chantal. Martha přiznala, že má takový prvorepublikový obličej, ale nikdy by nečekala, že může vypadat stejně, jako právě Adina Mandlová (†81). I autor kalendáře z toho měl ze začátku strach. Zbytečně!

"U Marthy jsem opravdu nepředpokládal, že by proměna byla tak dokonalá," řekl Petr Kurečka, autor kalendáře. "Když Marthu nalíčili a já ji viděl v odraze zrcadla, na první pohled přede mnou seděla Adina," dodal.

Issová nečekala, že by mohla být Adině podobná. "S babičkou jsme v neděli občas spolu koukaly na filmy pro pamětníky. Tehdy se mi film Holka nebo kluk? moc líbil a hezká je i ta vzpomínka. Před focením jsem si opět pustila scénu se slavnou písní, která mi jen tak mimochodem zněla v hlavě několik dní," smála se Martha a dodala: "Musím říct, že poslední, komu bych myslela, že můžu být podobná, je právě Adina. O to větší bylo moje překvapení, když jsem fotografii uviděla poprvé. Babička by měla radost," prozradila Martha Issová.

"S Proměnami spojím vždy příjemné s užitečným. Od mala se ráda převlékám za jiné lidi, a navíc vnímám, že je otázka sociální zodpovědnosti čím dál víc důležitá. Bez pomoci jeden druhému člověk nepřežije. Empatii, lásku a velkorysost je třeba pěstovat, protože dělají svět lepším. Alespoň já tomu věřím," řekla Martha Issová, která fotila kalendář Proměny už podruhé.

Kalendář bude slavnostně pokřtěn 15. listopadu a výtěžek z dražby originálů fotografií podpoří charitativní projekty, které realizuje nadace na dětských odděleních českých zdravotnických zařízení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám