Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Trůn hudebního šoubyznysu dlouho ovládala Madonna, jejíž hity byly největším zdrojem příjmu. Loni ji vystřídala Katy Perry (39), ale ta si místo na výsluní příliš dlouho neužila.

Podle nejnovějšího sčítání magazínu Forbes si za uplynulých dvanáct měsíců nejvíce přilepšila Taylor Swift (34). Americká hudební hvězda sice ve sledovaném období prožila dva rozchody, nevyšlo jí to s Calvinem Harrisem ani Tomem Hiddlestonem, ale její konto rostlo nejvíce ze všech zpěvaček. Taylor je bohatší o 170 miliónů dolarů.

Jmění hudebních hvězd už dávno nepramení z prodeje hudebních nosičů. Jejich příjmy se odvíjejí od úspěchu koncertních turné. Fanoušci sice příliš nekupují cédéčka, ale za živé vystoupení svých idolů rádi zaplatí. Taylor Swift tak zbohatla prodejem vstupenek na své 1989 World Tour, jímž neoslavuje sametovou revoluci v Československu ale rok svého narození.

Druhé místo patří s 80,5 milióny dolary Adele (35), již na scénu vrátilo album s názvem 25. Slavná boubelka dokonce o čtyři milióny překonala bývalou královnu popu Madonnu. Čtvrtá je se 75 milióny Rihanna (36), pátá Beyoncé (35) je bohatší o 54 miliónů. Loňská vítězka Katy Perry se letos do první pětky vůbec nedostala, protože její Prismatic Tour skončilo loni v říjnu.

Reklama

Další články

Načítám