Hlavní obsah
Článek

Viktor Vincze (26), moderátor slovenské televize Markíza a manžel Adely Banášové (43), na sociální síti zareagoval na otázky ohledně dětí, které novináři často směřují na jeho ženu. Přiznal, že dítě zatím nečekají kvůli němu. „Kvalita a počet spermií se u mě blíží k hranici neplodnosti,“ napsal Vincze v mimořádně upřímném a emotivním statusu na sociální síti.

Svatba prominentního páru se konala letos v červnu a manželé od té doby čelí otázkám, kdy budou mít děti. „Kdy budeme mít děti? Když budu mít spermie. Už se nechci dívat na to, jak se mé manželky neustále ptají: kdy už?“ napsal populární moderátor televizních novin.

„Problém otěhotnět není ženský problém. Je to problém párů. A stále častěji je potřeba ho řešit na straně muže. To je i náš případ,“ dodal Vincze.

Moderátor připustil, že ho výsledky vyšetření překvapily. „26 let, standardní postava, střídmý pohyb, sem tam nějaké pivo, žádné drogy. Proč tedy mé tělo produkuje třikrát méně spermií na mililitr, než je hraniční minimum podle Světové zdravotní organizace? Proč je většina z nich morfologicky nevhodná k početí? Odpověď reprodukčních odborníků zněla: nevíme,“ konstatoval Vincze.

Moderátor přiznal, že zkouší všechno: vyměnil úzké boxerky za volné šortky, dopřává tělu více zinku, chodí častěji na procházky, přestal kouřit a lépe se stravuje. „V každém případě, pokud se budete chtít zeptat někoho, kdy bude mít dítě, vzpomeňte si na tento příběh,“ upozornil moderátor.

Odborníci konstatují, že v minulosti nacházeli v jednom mililitru ejakulátu 120 miliónů spermií. Dnes jsou rádi, když najdou 15 miliónů na mililitr. To je o 87 procent méně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám