Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Langmajer (57) odletěl do Thajska, kde natáčí po boku Jany Plodové (42) a pod taktovkou režiséra Rudolfa Havlíka komedii Ostrov. Téměř pět týdnů bude tedy herec bez své manželky Adély Gondíkové (50).

„Moje manželka je žena, která má radost z mé radosti. Adéla se teda těší z toho, že jedu do země, kterou mám rád,“ řekl Super.cz v rozhovoru před odletem Langmajer. „Už teď dozajista vím, že se mi bude už po týdnu hrozně stýskat," dodal.

Myšlenka natočit tento film se zrodila na rodinné dovolené, kde byli herec a režisér s manželkami. „Zatímco jsme s Adélou běhali na sluníčku a vyměňovali si názory, napsal Ruda tento scénář. Od začátku bylo jasné, že se bude točit v Thajsku.“ Langmajer zmíněné Thajsko navštívil mnohokrát, a stejně tak země okouzlila i režiséra.

Mezi hercem a režisérem panují nejen dobré pracovní vztahy, ale také přátelské pouto. Ostatně už spolu natočili čtyři filmy. „Jsme schopni pracovat na scénáři v tu danou chvíli, v těch daných podmínkách. Scénář přizpůsobujeme dané situaci. Už jsem si to vyzkoušeli při natáčení filmu Minuta věčnosti na Islandu. Tento tým mj. prošel extrémní zkouškou, kdy v jsem v devíti lidech dokázali natočit celovečerní film. Všichni dělali všechno. I tentokrát tedy budu vycházet ze situace. Samozřejmě nějaký dramaturgický oblouk té postavy tam je, ale jak se bude moje postava vyjadřovat, se ukáže až v té dané chvíli,“ říká Langmajer.

V Thajsku si filmový štáb nebude moct užit exotiku. „Bylo by fajn se tam zdržet třeba ještě dva týdny. Musíme se vrátit za prací, protože odjíždíme v rozjeté divadelní sezóně. Všechny scény, na kterých působíme, budou netrpělivě čekat na to, až se vrátíme,“ říká Langmajer, který byl kvůli natáčení přesunutému z jara na podzim nucen zrušit dvě divadelní představení.

Navíc už uvažuje o dalším společném projektu. „Už několik let přemýšlíme o tom, že natočíme dalších osm dílů dokumentárního cyklu Na vlastní nohy. První řadu natočil Ruda sám. Tentokrát by chtěl osm dílů točit po celém světě se mnou jako s průvodcem. Pokud se nám tento projekt povede, tak budu moc rád, že budeme společně cestovat," dodal.

Reklama

Další články

Načítám