Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak je známo, v Praze se koledování netěší takové přízni jako v menších městech. Adéla Gondíková (50) si užila Velikonoce hlavně v dětství a dnes se k tradicím díky životu na vesnici postupně vrací.

„Jezdili jsme k babičce do Sokolova, bydlela v paneláku, tam děti chodily čistě pro peníze, to nebyla romantika. Pamatuju si šílené nářezy, utíkaly jsme s kamarádkami v pět ráno z domu, a když nás kluci našli, měly jsme fakt jelita,“ vzpomíná herečka.

Jakmile se odstěhovala do hlavního města, o koledování a velikonoční zvyky zčásti přišla. To se ale změnilo, když se usadila ve vesnici za Prahou, kde žije s dcerou Nelou (16), manželem Jiřím Langmajerem (57) a psím mazlíčkem v rodinném domku. Nyní už každoročně vítá koledníky ze sousedství u svého improvizovaného velikonočního pultu.

„První rok jsem si připravila deset vajíček, rok od roku se to navyšovalo – a dnes už jich dělám padesát. Je to pro mě stresové, protože nevím, jestli dětí přijde hodně, nebo málo. Mám u domu pultík, takové výdejní okénko, kde je koš s dobrotami, vedle toho i štamprlička – a čekám,“ vysvětlila hvězda seriálu Sestřičky Modrý kód.

A jak to má s dodržováním velikonočních tradic její manžel, herec Jiří Langmajer? „Jirka Velikonoce moc neprožívá, většinou večer si vzpomene, že by měl pomlázce učinit zadost,“ dodává s nadsázkou.

Reklama

Další články

Načítám