Hlavní obsah
Článek

Herec Jiří Langmajer (57) je i přes uzavření divadel stále v jednom kole. Dabing a natáčení mu však nevzaly prostor pro odpočinek a dobré skutky. Dokonce si užil i prázdniny.

„Snad poprvé v životě jsem každý den ušel 5 až 10 kilometrů a na vlastní oči viděl, jak se probouzí příroda, všechno začíná pučet a nikdo nikde... Nepamatuji si, že bych za posledních deset let zažil hezčí dva měsíce. Je to paradox,“ přiznal při focení tradičního kalendáře Proměny.

Herec se proměnil do filmového plakátu filmu V kůži Johna Malkoviche, v originále Being John Malkovich, z roku 1999, což se mu prý nakonec velmi zamlouvalo, jelikož výsledek byl opravdu povedený a Malkoviche Langmajer velmi obdivuje.

Pro herce, který je zvyklý na mnohé proměny, nebylo prý vůbec důležité, v jaké podobě bude zobrazen v kalendáři on. Už jen pocit, že z výtěžku z prodeje půjdou peníze na ta správná místa, byl pro něj dostatečným důvodem, proč se nechat nafotit.

„Pro mě je mnohem důležitější, proč ten kalendář vzniká, než to, koho tam ztvárním,“ přiznal s tím, že jeho největší životní proměna nastala, když potkal svou nynější ženu, herečku Adélu Gondíkovou (50).

Kalendář Proměny připravuje již od roku 2010 Nadace Archa Chantal herečky Chantal Poullain (67). Cílem nadace je zlepšovat prostředí v dětských zdravotnických zařízeních. Focení kalendáře se už stalo každoroční tradicí.

„Každý rok se promění populární osobnosti tuzemské umělecké scény do nečekaných podob. Tématem pro rok 2021, kdy kalendář vychází již podvanácté, jsou hvězdy filmového plátna,“ řekla Poullain, která se v kalendáři také objeví.

„Vzhledem k pandemii koronaviru probíhalo focení za přísných hygienických podmínek, a to od srpna bez přítomnosti médií. Prozatím se přesouvá i listopadový křest s dražbou vybraných fotografií na první čtvrtletí příštího roku,“ upřesnila ředitelka nadace Šárka Nečasová.

Reklama

Další články

Načítám