Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

V 70. letech byl ve Velké Británii populárním komikem, ale na sklonku života moc obdivovatelů neměl. Freddie Starr (†76) byl nalezen mrtvý ve svém novém domově ve Španělsku, kam prchnul před spravedlností.

Nahé tělo odepsaného komika bylo nalezeno na podlaze. Podle policejního vyšetřování vše nasvědčuje tomu, že šlo o přirozenou smrt. Přesto je nutná pitva, která příčinu jeho skonu potvrdí. Freddie v roce 2010 prodělal infarkt a jeho zdraví poznamenaly roky kouření.

„Všechny zdravím a doufám, že jste v pořádku. Jsem unavený, ale vede se mi celkem dobře. Děkuji vám za milé komentáře a zprávy, opravdu to pro mě hodně znamená,“ napsal komik na sociální síti týden předtím, než byl nalezen mrtvý.

Život Freddieho Starra byl opředen skandály. V roce 1986 britský deník The Sun šokoval titulkou „Freddie Star mi snědl křečka“. Tehdejší přítelkyně Lea La Salle v novinách tvrdila, že si komik jejího křečka vložil do sendviče a snědl ho zaživa. Freddie ale tuto bizarní příhodu ve své biografii v roce 2001 popřel.

 Legendární titulka deníku The Sun z roku 1986

Mnohem větší vrásky než křeček mu nadělal soudní spor kvůli sexuálnímu obtěžování. Karin Ward jej obvinila z toho, že ji měl v roce 1974 jako patnáctiletou sexuálně obtěžovat.

Freddie ve sporu prohrál a měl zaplatit odškodné a soudní výlohy ve výši 960 000 liber (28 miliónů českých korun). Před spravedlností však prchnul do Španělska, kde strávil poslední léta svého života jako vysloužilá celebrita s poskvrněnou pověstí.

Reklama

Další články

Načítám