Hlavní obsah
Článek

Z hromádky neštěstí, která těžce nesla rozpad manželství s Bradem Pittem, je opět sebevědomá žena upozorňující na porušování lidských práv. Angelina Jolie (48) zazářila na kongresu OSN ve Vancouveru.

Herecká hvězda upozadila svou kariéru v Hollywoodu a stále více se angažuje jako ambasadorka Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Svou funkci bere velmi zodpovědně. Dříve po světě propagovala své filmy, teď na konferencích řeční o nutnosti pomoci obyvatelům zemí zmítaných válečnými konflikty.

Angelina se ve Vancouveru vyjádřila také k vlně obvinění ze sexuálního obtěžování, která odhalila tiše tolerované praktiky filmového světa. „Sexuální násilí je všude kolem nás - ve filmovém průmyslu, na univerzitách, v politických kruzích i v armádě. Zločiny páchané na ženách jsou často přehlíženy a vnímány jako obhajitelné projevy někoho, kdo nemá své pudy pod kontrolou a chce ukojit sexuální potřeby. Nejde o nadměrnou touhu po sexu, jedná se o zneužívání,“ zaznělo v projevu Angeliny Jolie, po němž následoval aplaus.

Také Angelina se během své kariéry setkala s oplzlými návrhy, které jí měly přinést zvýhodnění za cenu ztráty vlastní hrdosti. Z tohoto důvodu v minulosti odmítla spolupracovat s producentem Harveym Weinsteinem, jehož neukojitelný chtíč byl roky přehlížen. Na základě obvinění padesáti žen byl však letos vyloučen z Americké filmové akademie a v Hollywoodu mu už nejspíš nikdo ani nepodá ruku.

Herečka, režisérka a bojovnice za lidská práva na konferenci vystoupila v bílých šatech, které nebyly zepředu příliš nápadité. Zato z opačné strany byla vidět její bohatě potetovaná záda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám