Hlavní obsah
Článek

Trilogie o padesáti odstínech šedi, svobody a temnoty svým obsahem rozpoutala erotickou revoluci. Spousta čtenářek se dozvěděla, že existuje i jiná podoba sexu než ta, která se jednou týdně odehrává za dveřmi jejich ložnice, a manžela ve svých fantaziích nahradila jakýmsi panem Greyem, který oplývá bohatstvím a moc si nepotrpí na předehru.

Knižního bestselleru se samozřejmě rychle chopil Hollywood a idol všech neukojených žen dostal tvář Jamieho Dornana, jehož popularita po premiéře Padesáti odstínů šedi stoupla do závratných výšin. Herec za svůj výkon dostal ostudnou Zlatou malinu, což ovšem nemění nic na tom, že příští rok v únoru bude v kinech opět narváno. Příběh Christiana a Anastasie totiž vstupuje do druhého a temnějšího dějství, takže by konečně mohlo dojít i na slibovaný drsnější sex.

Jamie Dornan však stačil natočit i film Anthropoid o atentátu na Reinharda Heydricha, v němž ztvárnil Jana Kubiše. Tato role mu sice nezajistila tolik fanynek jako pan Grey, ale díky snímku o tragickém období československých dějin se dočkal nominace na British Independent Film Award. Cenu ke své Zlaté malině za Padesát odstínů šedi nakonec nepřidal, ale na ceremoniálu, kde bodoval film American Honey, byl přesto za největší hvězdu.

Dámy namlsané knihami o neodolatelném masochistovi si však musely nechat zajít chuť. Jamie s sebou přivedl krásnou manželku Amelii Warner, s níž pan Grey sdílí jedno lože a zplodil s ní dvě dcery.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám