Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na první pohled vcelku nenápadný hudebník Ondřej Havlík patří ke špičce nejen mezi českými, ale i zahraničními beatboxery. Mezi zasvěcenými je známý jako En.dru a poté, co na české i evropské scéně posbíral všechny myslitelné ceny, si teď připsal úspěch světového formátu.

Ondřej se probojoval mezi třináctku finalistů světové soutěže Boss Loop Station World Championship, kde nakonec obsadil druhé místo. Skončil mezi prvním Francouzem a třetím Rusem. „Mohl jsem odvést i lepší výkon, protože byl problém s časomírou, ale i tak jsem z druhého místa nadšený,“ svěřil En.dru své bezprostřední dojmy.

Pro jeho neuvěřitelné schopnosti, vytvářet pomocí pusy a hlasu různé zvukové smyčky, si ho ke spolupráci přizvalo už několik našich zpěváků. Doprovází například Vojtu Dyka, Dana Bártu a dokonce i Karla Gotta. Kromě hudby se Ondřej věnuje také moderování. Od ledna se stal novou posilou Evropy 2, kde diváky baví pořadem Škola beatboXXu neboli Zvukees.

Reklama

Další články

Načítám